Menu
EUR
Manieren om een zwangerschap aan te kondigen

Manieren om een zwangerschap aan te kondigen

Door: J.Nolte Reacties: 0

Het bekend maken van een zwangerschap is voor velen een spannend moment. Op welke manier zeg je dat je zwanger bent? In dit blog zetten wij een aantal (originele) manieren op een rij.

Zeg het simpelweg

Je kunt een zwangerschap bekend maken door het face-to-face vertellen aan geliefden. In de aankondiging zou je kunnen verwijzen naar familie en vrienden met woorden als Oma, Opa, Oom, Tante, Neefje, Nichtje etc. Wanneer je je moeder opeens aanspreekt met oma (als ze dat nog niet is) dan weet ze waarschijnlijk hoe laat het is. 

Mocht je al kinderen hebben dan zou je ook kunnen zeggen dat hij of zij grote broer of zus wordt. Door niet rechtstreeks te vertellen dat je zwanger bent, moeten ze nadenken over wat je zojuist hebt gezegd. Deze ‘verhulling’ zorgt voor een groot verrassingseffect.  
 

Laat zien dat er een kindje op komst is

Beeld zegt soms meer dan een tekst kan doen. Toon de foto van de echo of schrijf ergens Opa of Oma op als je ouders dat nog niet zijn om de zwangerschap bekend te maken. Een andere leuke manier is het vertellen tijdens een etentje. Als je een tafelzetting maakt en op de servetten de aankondiging zet, hoef je het zelf niet te vertellen en zullen je gasten waarschijnlijk daardoor nog verbaasder zijn.

Een andere manier om te tonen dat je zwanger bent is het maken van een foto van babysokjes of babyschoentjes. Dit is met name leuk op het moment dat je al een gezin hebt. Door op een rij met schoenen ook nieuwe schoentjes te zetten, zien mensen in één oogopslag de verandering die binnen jullie gezin zal plaatsvinden.
 

Creëer een originele aankondiging

Het eten van een beschuit met muisjes is dé manier om de komst van een kindje te vieren. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat de muisjes ook als aankondiging uitgedeeld kunnen worden? Bak bijvoorbeeld cakejes en leg daar blauwe en roze muisjes op. Door deze uit te delen geef je op een subtiele manier aan dat er een kindje te verwachten is.

Bij een zwangerschap horen unieke cadeaus. Ben je op zoek naar een zwangerschaps- of kraamcadeau? Bekijk eens het assortiment van Kraamcadeauonline.nl.

In ons volgend blog gaan wij het hebben over hoe je het geslacht van de baby bekend kunt maken met een baby gender reveal party. 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »