Menu
EUR
Het gebruik van een stethoscoop

Het gebruik van een stethoscoop

Door: J.Nolte Reacties: 0

Veel zwangere vrouwen omschrijven het voor het eerst horen van de hartslag van het kindje als één van de mooiste momenten binnen de zwangerschap. Bij de verloskundige is de hartslag van een baby al relatief vroeg in de zwangerschap te horen. Later in de zwangerschap, wanneer de foetus wat ouder is, kan een stethoscoop er voor zorgen dat de hartslag ook thuis gehoord kan worden.

De verloskundige maakt gebruik van een doptone om de hartslag te kunnen horen. Een doptone, ook wel Doppler genoemd, versterkt het geluid. Dit zorgt ervoor dat een hartslag die nog relatief zwak is qua volume toch goed te horen is in de verloskamer. 

Een stethoscoop versterkt het geluid in mindere mate dan bij een doptone het geval is. Toch is het een prachtig hulpmiddel om het hartje van de baby te kunnen horen. De vroedvrouw of partner kan een stethoscoop gebruiken om het geluid van het hartje te versterken, maar in sommige gevallen ook om de positie van de baby te bepalen. 

De hoorn kan ook worden gebruikt om de positie van de foetus te bepalen. Een Doptone kan het geluid al van verder registeren terwijl de hoorn van Pinard dichtbij het hartje van de baby gehouden moet worden. Doordat de hoorn dicht bij het kindje gehouden moet worden, is het een meer accurate inschatting van de positie van de foetus dan met een doptone het geval zou zijn.
 

Wilt u zelf ook een Pinard hoorn om naar de hartslag van een foetus te kunnen luisteren? Of heeft u een vriendin die zwanger is en bent u nog op zoek naar een geschikt cadeau? In de zwangerschapcadeau pakketten van Kraamcadeauonline.nl bevindt zich naast een verzilverd echolijstje van Nijntje, een Mexicaanse Bola ook een Stethoscoop van Pinard. 

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »