Menu
EUR
De Mexicaanse Bola of Zwangerschapssieraad

De Mexicaanse Bola of Zwangerschapssieraad

Door: J.Nolte Reacties: 0

De Mexicaanse Bola, ook wel bekend als de Mexicaanse zwangerschapsbel of Bola de Embarazo, is een traditioneel sieraad dat zijn oorsprong vindt in Mexico. Het wordt vaak gedragen door zwangere vrouwen en heeft een symbolische betekenis. De Bola is een hanger die meestal gemaakt is van zilver en een klein belletje bevat.

Het belangrijkste kenmerk van de Mexicaanse Bola is het belletje aan de binnenkant. Volgens de Mexicaanse traditie gelooft men dat het zachte geluid van de bel de baby in de baarmoeder kalmeert en geruststelt. Het idee is dat de zwangere vrouw de Bola laag op haar buik draagt, zodat de bewegingen van de moeder het belletje laten rinkelen, waardoor de baby eraan gewend raakt en er rustig van wordt.

Naast het symbolische aspect wordt de Mexicaanse Bola vaak gezien als een mooi sieraad dat de zwangere buik siert. Het wordt traditioneel gegeven als een cadeau aan zwangere vrouwen en wordt beschouwd als een teken van zorg en genegenheid voor zowel de moeder als de ongeboren baby. In sommige culturen wordt ook geloofd dat de Bola bescherming biedt aan zowel moeder als kind tegen boze geesten.

Hoewel de oorsprong van de Mexicaanse Bola in Mexico ligt, heeft het sieraad ook zijn weg gevonden naar andere delen van de wereld en wordt het door veel vrouwen over de hele wereld gedragen als een symbool van vruchtbaarheid, verbondenheid met de baby en moederliefde.

Neem een kijkje op de website voor prachtige zwangerschap cadeaupakketten

 

.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »